piątek, 21 listopada 2014

Weekendowe gotowanie z rodziną

Weekendowe gotowanie z rodziną
Prowadzący: Małgorzata Czerwińska
Z poniższym tekstem w pełni zgadza i utożsamia się Małgorzata Czerwińska:
„W kuchni nasze dzieci mogą zdobyć nowe doświadczenia, rozwinąć zmysły, nauczyć się wielu pożytecznych rzeczy, poznać i polubić zdrowe jedzenie, które przygotowane samodzielnie o wiele lepiej smakuje.”
„Wspólne gotowanie zbliża członków rodziny czy przyjaciół, zacieśnia więzi, daje czas na rozmowę i lepsze poznanie siebie, a w dzieciach umacnia poczucie zaradności, wyrabia umiejętność pracy grupowej i sprawia, że dziecko czuje się potrzebne, ważne.

Pozwólmy mu więc czasami POMACHAĆ patelnią, rondelkiem, trzepaczką i blenderem. Niech kuchnia stanie się wspaniałym, kolorowym, pasjonującym placem zabaw, na którym ciągle coś się dzieje – interesującego i smakowitego…”
„Gotowanie z rodzicami rozbudza wyobraźnię najmłodszych, wspomaga rozwój motoryczny, daje wiele satysfakcji z samodzielnie przygotowanych dań i doskonali czynności związane z posługiwaniem się sztućcami…”
"Gotowanie z dzieckiem ma same zalety: rodzi więź, uczy dziecko pracy zespołowej, rozwija jego zdolności manualne.
W dzisiejszych czasach MY zagonieni rodzice nie mamy czasu na beztroską zabawę z pociechami. Wspólne przygotowanie posiłku, który i tak trzeba ugotować, to połączenie przyjemnego z pożytecznym."

Na warsztatach uczestnicy przygotowywali przepyszne koktajle z jogurtem naturalnym i zmiksowanymi owocami, jeżyka oraz stworki z koreczków.
Tak strasznie żałuję że nie mogłam uczestniczyć w warsztatach, Lenka jest strasznym niejadkiem i może to by ją zmotywowało do jedzenia ale niestety siła wyższa..














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz